Duurzaam ondernemen

Jachthaven Kaap Hoorn is actief bezig met duurzaam ondernemen en vindt het belangrijk dat bedrijven zelf de verantwoordelijkheid nemen in de energietransitie.

Zo is er reeds in 2015 een groot vlak zonnepanelen aangelegd die de gehele jachthaven, de werf en de kraan voorzien van duurzame energie. Verder zijn wij een samenwerkingsverband aangegaan met 'energiecoöperatie de Poask', een coöperatie die zichzelf ten doel heeft gesteld Terherne te voorzien van duurzame energie, om een zonnedak te realiseren die alle huishoudens van Terherne kan voorzien van duurzame energie. Onder het zonnedak is het mogelijk uw (elektrische) auto te parkeren en aan de laadpaal te koppelen. Terwijl u aan het varen bent staat uw auto veilig binnen en uit de zon terwijl deze ook nog eens wordt opgeladen door de zon.

 

 

 

Jachthaven Kaap Hoorn gelooft er in dat met behulp van technologie de energietransitie mogelijk is en heeft zichzelf ten doel gesteld om in de toekomst alle benodigde energie voor de haven en de jachtwerf zelfstandig duurzaam op te wekken.